Velkommen til min hjemmeside!

* Amiga
* Webprojekter
* DVD til SVCD-guide
* Thomson Lyra PDP 2225 (anmeldelse af MP3-afspiller)
* Nokia 6230 (anmeldelse af mobiltelefon)
* Blu-ray-filmudgivelser
* Linux/UAE on PS3 guide
* Apple Trailer Download
* Guide to building a music library
* FLAC, WavPack & Monkey's Audio
* Madopskrifter
* Jokes/sjov
* Find nyt navn ved hjælp af numerologi
* Festivalbilleder
* Café-du-ve' Forever
* Lidt om mig...
* Diverse links
Dagens tip
`Nosse' er beslægtet med det oldislandske `nosi', der refererer til hingstens kønsorgan, mens `pik' såmænd kommer af `pig' og betyder spids genstand.


Nyheder RSS

25-09-2012: Jeg har oprettet en ny blog som kun skal indeholde tekniske/nørdede skriverier: techblog.vindvejr.dk.

12-05-2011: Så kom version 0.9 af mit gratis boligsite online - det tog 5 minutter! :-) http://bolig.vindvejr.dk/

03-07-2007: Øv, så kom aflysningen af det eneste navn på Nibe Festival som var værd at komme efter. Tilmed har jeg lige fået en mail tilbage fra festivalens musikansvarlige, og de refunderer ikke billetterne. Heller ikke selv om det er onsdagsbilletter og de selv har reklameret med Mika som hovednavnet. Så det er jo rigtig god service! Eller bondefangeri, om man vil...

13-02-2007: Så lykkedes det mig tilsyneladende i morges at slippe ud af en såkaldt Freeway-opgradering hos Tele2, efter et katastrofalt sagsforløb. Mere om dette senere.

02-02-2007: På vej hjem fra arbejde i dag kom jeg i snak med tre vagabonder (og hilste på deres respektive sorte labradorer). De var vældigt flinke og imødekommende, men det jeg bemærkede var: De havde hver gang i en 0,75 liter specialøl. Nok er specialøl populære for tiden, men det siger alligevel noget om vores samfund at alle er med.

11-01-2007: En uheldig ansat hos Nordjyske Distribution ringede i går for høre om jeg havde modtaget Centrum Aften. Jeg kunne ikke gøre andet end at beklage min nød over at jeg faktisk havde modtaget den, selv om jeg ikke ønskede den. På trods af at mandens formål var at stikprøvekontrollere distributionen, lykkedes det mig at få nok oplysninger til at fatte nyt mod på at få afmeldt avisen. En søgning senere fandt jeg linket: afmeldavisen.dk. Aviserne vælter stadig ind, også 24 timer engang imellem, selvom den for længst er frameldt, så nu håber jeg at effekten viser sig på mandag.

22-12-2006: Ups, det var i dag årets korteste dag, og ikke i går, som tidligere skrevet. Til gengæld blev det så formentlig årets korteste arbejdsdag i dag. Men den rekord bliver der rig lejlighed til at slå i hele 2007. Endelig juleferie!

21-12-2006: Så er årets korteste dag allerede ved at være ovre. Dagen startede med at jeg mødte på arbejde på en forkert lokation, så jeg måtte skynde mig med taxa videre til dagens første møde, som jeg kom et kvarter for sent til. Herefter nåede jeg ikke frokosten ved stambordet, så jeg indtog en hurtig bøfsandwich ved et andet bord. Resten af dagen nåede jeg heller ikke ret meget, og så var den pludselig slut. Så der er ingen tvivl, det var vitterligt dagens korteste dag. Nu går vi heldigvis lysere tider i møde!

10-11-2006: I konkurrencen "Dansk Vand Grand Prix 2006" vandt Vejgaard Vandværk i går titlen "leverandør af Danmarks mest velsmagende drikkevand" med kommentaren: "Dette vand er fast, spændstig, med god fylde, og med godt spil i eftersmagen. Det er lifligt, meget friskt og rent, og det har en lang rensende eftersmag. Samtidig har det en læskende kølighed og forbliver friskt – selv efter nogen tid i glasset." (kilde: Danva) Ganske imponerende! Selv om mine egne smagsløg ikke rækker til en sådan vurdering, var det alligevel nærliggende at ønske Vejgaard Vandværk tillykke med sejren. Jeg har netop modtaget et "tusind tak" pr. mail, så nu er weekenden reddet. Og husk at medbringe dunke til drikkevand næste gang du er i Vejgaard-området (ved Aalborg).

09-10-2006: I mangel af nyt indhold, kan jeg nu i stedet præsentere en ny adgang til dette informative vacuum: RSS. Læs evt. mere om RSS her. Kører du med Google Toolbar, skulle der komme et "Abonner"-ikon frem i værktøjslinjen, når du befinder dig på denne side.

10-03-2006: Jeg har tidligere beskrevet, hvordan jeg i efteråret fik tiltusket mig nogle gratis musikdownloads på McDonald's (jeg nåede op på fem stk.). I forrige uge havde jeg endnu ikke fået dem brugt, men hørte så et godt nummer i radioen, som jeg besluttede mig for at downloade, når jeg kom hjem. Desværre fik jeg blot at vide at jeg havde brugt alle mine loginforsøg, da jeg ville logge ind på TDC's musiktjeneste. Jeg ringede derfor til TDC's support, som kunne oplyse at der var lukket for disse downloads, og at jeg derfor måtte tage kontakt til McDonald's. Jeg udfyldte efterfølgende en formular på nettet, hvori jeg beskrev mit problem og nævnte at der ikke stod nogen udløbsdato på mine downloadkoder. Forrige tirsdag fandt jeg så et brev i postkassen, hvor de beklagede problemet. I kuverten havde de kvitteret med to gavekort til gratis menuer - sådan, McDonald's! :-)

01-11-2005: Man kan efterhånden mange ting med digital signatur. I går kom jeg mere eller mindre ved et uheld til at donere samtlige af mine organer væk, da jeg surfede forbi sundhed.dk. Jeg har endnu ikke fundet ud af hvordan jeg får Firefox til at spørge om adgangskode, når jeg skal bruge mit certifikat, så tilmeldingen kom lidt "pludseligt". Det næste kvarters tid var jeg en smule paranoid og bange for at nogen skulle komme og snuppe mine organer...

29-10-2005: TDC har dummet sig lidt med deres nye kampagnetilbud, hvor man kan få et gratis musikdownload, når man køber en McBacon på McDonald's. Tilbudet må nemlig være ikke være købsbetinget. På vej i byen i går smuttede jeg derfor omkring McDonald's og bad om et gratis download. Ekspedienten spurgte så helt forvirret om jeg ikke også ville have noget at spise, hvortil jeg svarede at jeg lige var kommet fra Burger King, så jeg desværre var helt mæt. Heldigvis kunne hun vist godt se det sjove i det, for jeg blev belønnet med hele to downloads. :-)

27-10-2005: Løst fortolket er regeringens nye plan, at de handicappede skal i arbejde, så vi får råd til at forsørge de ældre. Det er jo næsten som Jacob Haugaard siger: "Hvis arbejde er sundt, så lad de syge gøre det." Flere af de ældre skal også i arbejde, og så kan de jo forsørge de handicappede. Så skulle problemerne vist være løst.

18-10-2005: Det siges at man skal spise varieret kost, og denne leveregel fulgte jeg da også til punkt og prikke ifm. desserten i dag. Se ispyramiden - eller desserternes madpyramide, om du vil. Husk at spise rigeligt fra bunden: Bl.a. Toblerone og karamel.

19-04-2005: Når man handler i Dreisler i Kennedy Arkaden, får man dækket 5,- af sine P-udgifter. Det skulle så prøves i dag, da jeg skulle have kørt en masse øl hjem. Det viste sig at man betaler 1,- pr. 6 minutters parkering, hvilket vil sige at hvis man kan klare sine indkøb på under en halv time, tjener man penge! Og man behøver jo ikke engang parkere, man kan bare rende op og indløse en P-billet, betale 0,- eller 1,- for den, og så stille og roligt gå ned og handle - og indløse gevinsten. Fikst! :-)

15-04-2005: I tidens trend har jeg besluttet mig for at forsøge at lave en trådløs symaskine.

18-01-2005: Jeg har nu for anden gang i denne måned været i banken for at hæve - denne gang 888,75 (se kvittering). Beløbet består af: 500 kr. + 200 kr. + 100 kr. + 50 kr. + 20 kr. + 10 kr. + 5 kr. + 2 kr. + 1 kr. + 50 øre + 25 øre. :-) Jeg arbejder i øjeblikket på en liste over fordelene ved dankortgebyret, og regner med snart at lægge den online.

12-01-2005: Vi er nu snart to uger inde i det nye år, og bankerne må efterhånden snart have scoret de første 10.000.000 kr. på det nye Dankortgebyr. Jeg holder mig stadig i skindet og har ikke brugt mit kort siden årsskiftet. Da Dankortet blev indført var det først og fremmest for at skabe besparelser hos både butikkerne og bankerne. Dette lod sig selvfølgelig kun gøre fordi forbrugerne også fik en fordel ud af det. Men nu vil bankerne både blæse og have mel i munden. Jeg vil hermed opfordre alle til at bruge kontanter, indtil bankerne og butikkerne forstår at gebyret ikke er rimeligt. Skulle du komme forbi din bank, så smut da lige forbi kassen og hæv lidt penge...

21-09-2004: Jeg blev i dag beskyldt for at være typen, der melder sig til en handicapsport for at have en fordel. Bare fordi min kollega tabte i bordfodbold, efter at have haft hånden i gips for en uges tid siden.

30-06-2004: Efter grundig efterforskning her lidt over midnat, fandt jeg endelig frem til det nummer jeg har gået og haft på hjernen de sidste par dage - vel og mærke uden at kende hverken kunstneren eller titlen på nummeret. Det vidste sig at være Christian Juncker (tidligere forsanger i Junior) med nummeret "Mogens og Karen". Det kan desværre ikke købes som download online hos hverken foetex.dk, payload.dba.dk eller musik.dk, men man kan ganske gratis høre nummeret på Junckers website. Samtidig fandt jeg også frem til Coolsville med "Brændt af". Det kan man heller ikke få lov til at betale for at downloade, men også her kan man gratis høre hele nummeret fra P3's Karrierekanonen (p.t. under "Aktuelle sange").

08-06-2004: Efter at have bestilt frimærker på nettet hos Post Danmark, modtog jeg i dag et interessant brev sammen med min følgeseddel. De er åbenbart blevet opmærksomme på at min kundeprofil i deres eButik mangler en oplysning, nemlig mit kundenummer. Hvorfor det mangler ved jeg ikke, men det må åbenbart være meget besværligt for dem at tilføje, for i brevet beder de mig om at gøre det selv. Kundenummeret stod heldigvis på vedlagte følgeseddel, så jeg har nu indtastet oplysningen for dem, og så skulle den være i vinkel. Det er da også noget værre noget at jeg ikke allerede ved anden bestilling fik taget hånd om dette problem. :-)

21-04-2004: Inspireret af TV2/Vejret og deres opfordringer til at rapportere om udsprungne bøge i det ganske land, drog jeg sammen med en ven på jagt med mit digitalkamera. Minsandten om det ikke lykkedes at finde intet mindre end et nyudsprunget bacontræ. Se et af billederne her. Fundet blev fulgt op af denne mail som TV2 dog aldrig har svaret på.

11-12-2003: Af kedsomhed kan der opstå mange spændende ting. Jeg ved ikke om det er tilfældet her, men i hvert fald har jeg lige brugt en halv time på afprøve mine evner indenfor reklamebranchen. Resultatet kan ses her.

25-10-2003: Min stakkels veninde, Mette Geldersholt Rasmussen, er, såvidt jeg kan forstå, ked af kun at være "Googlet" én gang. Samtidigt efterlyste hun at nogle private billeder blev smidt på nettet. Begge dele skulle der hermed gerne været rådet bod på med dette billede.

21-10-2003: Så fik jeg monteret et båthorn på min cykel. Jeg vil vurdere at jeg p.t. er den eneste voksne mand i Aalborg der kører rundt med sådan et på cyklen, så hvis du bliver "båttet", så ved du hvem det er...

09-09-2003: En af dagens nyheder: "Fra næste år kan der være billeder af døende kræftpatienter på cigaretpakker i EU." Sikke en fin ide. Hvad bliver det næste - et billede af Amin Jensen på smørpakkerne fra Lurpak?

22-07-2003: Læste lige dette børnecitat inde på DR/P3's website: "Jeg tror, at man skal leve hver dag, som om det var den sidste. Det er derfor, jeg ikke har noget rent tøj, fordi, helt ærligt, hvem vil vaske tøj den sidste dag i sit liv?"

17-07-2003: "Se, der går to dværge! En lille og en stor," skulle jeg angiveligt have sagt om en far og søn i går under et visit i Aalborgs berømte gade.

16-06-2003: Mandag aften: Jeg har netop taget hul på min plan om at smide et par kilo (igen). Dette manifesterede sig i ca. 5 km's non-stop løb, hvilket har bragt mig i den situation at jeg bogstavelig talt er ved at dø. Til gengæld føler jeg mig allerede halvvejs mod målet, men dette ændrer sig nok i morgen tidlig, når jeg vågner og forsøger at gå.

01-06-2003: I dag var jeg ude at cykle en tur langt ud på landet i forsøget på at få et godt billede af en ko. Jeg nåede til Komdrup inden missionen lykkedes. Turen mundede ud i et smukt naturgalleri med 18 billeder samt kommentarer. Se resultatet her.

20-03-2003: På posthuset i dag var der en kvinde der kom for at hente et brev. Hun havde nemlig modtaget en note hvorpå der blot stod at brevsprækken havde været spærret, så det ikke havde været muligt for postmanden at smide brevet i. Det kan man så tænke lidt over...

19-03-2003: I dag forsvandt TV2 Zulu fra Nørre Tranders Antenneforenings programudbud. Så nu er jeg for alvor begyndt at overveje at flytte ind til byen til lidt mere civiliserede forhold, med mulighed for at se Langt fra Las Vegas.

31-01-2003: Så i nyhederne i dag at man i USA har trænet søløver til at foretage anholdelser (med håndjern) under vandoverfladen. Tidligere var det lykkedes at anvende delfiner, men de blev desværre dovne når vandet var for varmt. Søløverne kan også efterfølge folk på land. Eneste problem er at de har problemer med at kende forskel på ven og fjende. :-)

09-01-2003: Jeg drak alt for meget kaffe på arbejdet i dag, hvilket resulterede i en rumlende mave og at jeg kastede en paptallerken efter en kollega, mens jeg råbte: "Flyvende tallerken..!" Det plejer at være et tegn på en tilstrækkelig mængde koffein.

07-01-2003: For ca. en måned siden fik Jyske Bank-aktionærer i Aalborg på under 25 år gratis biografbilletter til Ringenes Herre - De To Tårne. Jeg faldt desværre uden for denne kategori, da jeg er 25 år. Det i sig selv er surt. Men i dag har jeg så modtaget en invitation til et arrangement med De Gyldne Løver - for aktionærer over 25 år. Det er fandme at træde i det - grrr!

17-12-2002: Her til morgen opdagede jeg at min cykel var blevet stjålet. Hurra!

13-12-2002: Klokken 3:30 ringede mobiltelefonen, og jeg kvitterede kvikt ved at slukke min clockradio. Da lyden ikke forsvandt, måtte jeg op og slukke alarmen på mobilen, som til min store overraskelse var i gang med at ringe. Det viste sig at være min svoger, som befandt sig på banegården - i en ordentlig brandert - og manglede et sted at crashe. En halv time senere ankom han i taxa sammen med en kammerat, og jeg fik anvist dem et sted at sove. Godt 4:30 faldt jeg i søvn igen, og ved 8-tiden stod jeg så op, for at gå på arbejde. Megatræt - men i det mindste uden tømmermænd i modsætning til visse andre. ;-)

03-12-2002: Var en tur på biblioteket for at aflevere en film og hente en ny. Den unge bibliotekar spurgte så om den skulle lånes i samme navn? Øh... "Nej, i dag hedder jeg Preben!"

27-11-2002: Var ude i storcenteret i dag for at købe en lampe. Kom i stedet hjem med et par sko.

01-09-2002: Tandlægebesøg. Læs mere her.


[ Log ind ]