Hjemmelavet coleslaw, 8 pers.

Der skal bruges:

1 lille hvidkålshoved - kan med fordel erstattes af spidskål eller rødkål, alt efter årstid!
4-6 gulerødder

Marinade
2 spsk. sød sennep - alternativt dijonsennep blandet med lidt honning eller sukker
1 dl æblecidereddike - andre eddiker kan naturligvis bruges
2 tsk salt - du kan med fordel bruge urte- eller sellerisalt
2 spsk. sukker
1 tsk. Stødt spidskommen
friskkværnet peber

Coleslaw dressing
2 dl creme fraiche - jeg brugte 18%
2½ dl hjemmelavet mayonaise - alternativt Hellmann’s
salt og peber
2-3 tsk. sukker

Sådan gør du:

  1. Snit hvidkålen fint
  2. Riv gulerødder på et rivejern
  3. Bland kål og gulerod sammen.
  4. Rør marinaden sammen
  5. Bland kål og gulerødder i marinaden (fx i en stor plastikpose)
  6. Lad det trække i ca. 60 min. I køleskabet
  7. Rør coleslaw-dressingen af ingredienserne (smagen skal naturligvis være let sødlig)
  8. Hæld marinaden fra kålblandingen
  9. Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.

[ Tilbage til oversigt | Log ind ]