Der skal bruges:
1 lille hvidkålshoved - kan med fordel erstattes af spidskål eller rødkål, alt efter årstid!
4-6 gulerødder
Marinade
2 spsk. sød sennep - alternativt dijonsennep blandet med lidt honning eller sukker
1 dl æblecidereddike - andre eddiker kan naturligvis bruges
2 tsk salt - du kan med fordel bruge urte- eller sellerisalt
2 spsk. sukker
1 tsk. Stødt spidskommen
friskkværnet peber
Coleslaw dressing
2 dl creme fraiche - jeg brugte 18%
2½ dl hjemmelavet mayonaise - alternativt Hellmann’s
salt og peber
2-3 tsk. sukker
|
Sådan gør du:
- Snit hvidkålen fint
- Riv gulerødder på et rivejern
- Bland kål og gulerod sammen.
- Rør marinaden sammen
- Bland kål og gulerødder i marinaden (fx i en stor plastikpose)
- Lad det trække i ca. 60 min. I køleskabet
- Rør coleslaw-dressingen af ingredienserne (smagen skal naturligvis være let sødlig)
- Hæld marinaden fra kålblandingen
- Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.
|