Mørbrad i sød chilisauce, 4 pers.

Der skal bruges:

1 svinemørbrad (ca. 500 g)
1 spsk revet frisk ingefær
½ dl friskpresset limesaft
4 spsk olie
10 forårsløg i 2 cm skrå stykker (ca. 250 g)
2 røde peberfrugter i meget tynde strimler (ca. 250 g)
2 små knuste fed hvidløg
2 spsk sød chilisauce
4 spsk ketjap manis (indonesisk sød sojasauce)

Pynt
3 spsk hakkede friske korianderblade
½ dl saltede peanuts (ca. 25 g)

Tilbehør
400 g ægnudler
200 g mangofrugt i skiver
1 spsk limesaft

Sådan gør du:

Skær mørbraden i tynde skiver. Kom ingefær og lime over og lad det marinere i ca. 10 min. Opvarm en pande eller wok og tilsæt 2 spsk af fedtstoffet. Lynsteg kødet ad to omgange og læg det på fedtsugende papir. Tør evt. panden af og opvarm på ny med resten af fedtstoffet. Steg forårsløg og peberfrugter i ca. 1 min. Tilsæt det stegte kød, hvidløg, chilisauce og ketjap manis og kog i ca. 2 min. Pynt med peanuts og koriander.

Tips: Mørbraden kan erstattes af skinkekød. Og nudlerne af ris.

I stedet for ketjap manis, kan man bruge 2 spsk japansk sojasauce og 2 spsk honning.


[ Tilbage til oversigt | Log ind ]