Der skal bruges:
5 dl koldt vand
20 gram gær
1 spsk groft salt
1 spsk honning eller sukker
200 gram grahamsmel (eller rugmel, havregryn o.l)
ca. 400 gram hvedemel
75 gram kerner (fx 3-kornsblandinger, 5-kornsblandinger, græskarkerner og solsikkekerner)
|
Sådan gør du:
- Hæld vandet i en skål og opløs gæren deri.
- Tilsæt salt og honning.
- Ælt først grahamsmel og kerner i og dernæst hvedemel lidt af gangen.
- Ælt til dejen er sammenhængende, men stadig fugtig og med konsistens som en tyk grød.
- Dæk dejen til og stil den i køleskabet 8-10 timer.
- Sæt ovnen på 225 grader.
- Slå dejen ned med en ske og læg dejen i klatter på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag bollerne i 20 minutter og køl dem af på en bagerist.
|