Der skal bruges:
Dejen:
225 g mel
1,25 dl vand
2 spsk. olie
25 g smør
1 tsk. salt
5 g gær (ca. en tiendedel af en pakke gær)
Tomatsovsen:
1 ds. flåede tomater
1 spsk. olivenolie
1 knivspids salt
1 fed hvidløg
½ spsk. oregano
4-5 blade frisk basilikum
|
Sådan gør du:
Dejen skal hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur og sættes derefter i køleskabet natten over. Næste dag tages dejen ud af køleskabet en halv time før pizzaen skal laves.
Tomatsovsen: Det hele kommes i en blender og køres indtil sovsen er jævn.
Dejen rulles så tyndt ud som muligt. Dejen ligges over på en plade som forinden er gjort glohed inde i ovnen (meget vigtigt!).
Tomatsovsen smøres så ovenpå og derpå ligges fyldet efter smag og behag. Færdiglavet kød som parmaskinke, pepperoni osv. skal først lægges på pizzaen når den er bagt, mens råt kød som fars skal på pizzaen inden den bages i ovnen.
Ovnen skal være så varm som muligt, 250-300 grader og den må ikke stå på varmluft.
Pizzaen bages indtil den er gyldenbrun, ca. ti minutter alt efter ovnens kvalitet og styrke. |